Telefon

20/ 203-9993

Nyerges Zsolt

zsolti6791@freemail.hu

Telephely : 6758 Röszke II. körzet tanya 114.

A kiállítás margójára

XIX. Pannónia Kupa

Ez azt jelenti, hogy 19 év. Bár nagy visszatekintéseket, összegzéseket kerek évfordulókon szoktak megfogalmazni, de néhány gondolatot most mégis megosztanék veletek a mögöttünk lévő időszakról! Kellemes gondolatok, amelyek 19 év alatt évről évre épültek egymásra. Az első néhány év az útkeresés ideje volt, amely után jött az építkezés, a fejlődés, az összefogás, amelyekből pedig fundamentális alapok épültek. Persze nem maguktól. Kellett hozzá hit, kitartás, bajtársiasság, sok sok szorgalom, egymás segítése, lelkesítése, és mára megérkeztünk.

Igen, úgy érzem, hogy elérkeztünk oda, ahova indultunk 19 évvel ezelőtt. Persze van még tovább, de a fő tételek kipipálva!

1., A minőségi bíróképzés elindult a COM szárnyai alatt: Köszönet érte a mentoráló bíró csapatnak: Christian Wallner, Karl Schrammel, Christian Kanalas

2., A bírálati rendszerhez saját bírálati platformot fejlesztünk, amelynek a főpróbája sikerült! Köszönet érte: Benkő Bencének

3., Partner egyesületeinek minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel tolják az MDPOSZ közös szekerét Köszönet érte a segítőknek és a vezetőknek! Móri egyesületnek és vezetőjének Bognár Janinak, Szegedi egyesületnek és Pintér Csabának, A Karcagi egyesületnek és Vajó Sanyinak, az Idre egyesületnek és a teljes Küzmös családnak, Fekete Csabinak, a Veszprémi egyesületnek, akik Tax Antal és Kis Józsi vezetésével hídat építettek a 19 éves szakadékra!

Külön öröm számomra, hogy néhány nappal ezelőtt stratégiai együttműködési megállapodást sikerült kötni a MATEOSZ szövetséggel, akik azon egyesületek egy részét tömörítik, akik nem tagjai az MDPOSZ-nek! Ezáltal egy eddig soha nem látott egység alakult a magyar madarászat jövőjének építéséért.

Régi nagy elmaradásunk és vágyunk az Európai faunákba tartozó madárfajok tartásának tenyésztésének témakörét kormányzati szinten képviselni. Néhány hete ebben is sikerült az első lépéseket megtennünk a kormányzat irányába.

Szóval azt gondolom, hogy irányba álltunk! Ennek is köszönhető, hogy a XIX. Pannónia Kupa minden eddiginél zökkenőmentesebben, jobb hangulatban, és impozánsabb külsőségek között került megrendezésre. Köszönjük a kiállítás legszebb volierjeit Nagy Ferinek!

Nektek pedig, a tagságunknak, köszönjük a támogatásotokat, és kívánunk Nektek eredményekben gazdag, egészséges tenyész szezont!