Telefon

20/ 203-9993

Nyerges Zsolt

zsolti6791@freemail.hu

Telephely : 6758 Röszke II. körzet tanya 114.

Egyes könyveket már csak antikváriumokból lehet beszerezni. A könyvek árai tájékoztató jellegűek!

 Madarak és madarászok A szerző tapasztalt madarász, évtizedek óta tenyészti a különböző egzotikus madarakat és papagájokat. A könyvében nemcsak a madártartási ismereteit adja át, hanem bemutatja a szakma néhány ismert és elismert személyiségét is.
Szerző: Naphegyi Károly Kiadó: Gazda Kistermelői Lap és Könyvkiadó Kft. Budapest,  év:1998
Egzotikus madarak egészségvédelme Szerkesztette: Dr. Gál János
Részletesen tárgyalja a madarak anatómiáját és a különböző betegségeket tünetek és kezelés szempontjából. Egzotikus madarak egészségvédelme
Részletesen tárgyalja a madarak anatómiáját és a különböző betegségeket tünetek és kezelés szempontjából.  
Szerkesztő: Dr. Gál János Bolti ára: 5.800,- Ft  
Díszmadarak enciklopédiája Több mint 250 színpompás díszmadárfaj részletes és szakszerű bemutatása, színes fotóval illusztrált. A  tollas barátaink rengeteg örömet okoznak az emberek százainak. Mindezt az örömet gondoskodással, törődéssel háláljuk meg kedvenceinknek. A könyv általános tudnivalók áttekintése után,  fajonkénti bontásban mutatja be a madarakat, a szerző kitér az adott madárka külső jellemzőire, környezeti és társas igényeire, táplálkozási és szaporodási, fészkelési szokásaira, és előfordulható betegségeire.
Szerző: Verhoef-Verhallen-Esther J. J Kiadó: Ventus Libro, Budapest,  év: 2007
Papagájok A könyv bemutatja a  papagájfajokat, és szó esik a tartás és gondozás legalapvetőbb kérdéseiről és feladatairól. Részletes bemutatása a legismertebb, legelterjedtebb papagájfajoknak: Tipikus ismertetőjegyek és tulajdonságok; A papagáj és az ember: A papagájtartás. Fajvédelem. A beszélő papagáj; Jellemző magatartásformák; Mit esznek a papagájok?; Mi a helyzet a neveléssel?; A betegségek felismerése; Fajleírások: lórik, kakaduk, fűpapagájok, nemes papagájok, törpepapagájok, amazonpapagájok, arapapagájok  és sok más különleges és csodálatos papagájfajták.
Szerző:v Dieter  Hoppe Fordító: Illés Katalin és Simon Zoltán Kiadó: Zagora 2000 Könyvker. KFT.  év: 2004 Bolti ár: 1.890,- Ft
      Mi Micsoda!    Papagájok Változatos színpompás papagájok ismertetése. Kakaduk, lórik, hullámos és sok egzotikus faj. Röpképes-e minden papagáj? Mivel táplálkoznak? Hogyan kommunikálnak egymással és az emberekkel? Mióta tart az ember papagájt? A szerző a papagájok számos fajával és azok szokásaival, családi életével ismertet meg minket a Mi MICSODA sorozat legújabb kötetében. Az olvasó sok hasznos tanácsot kap, a lakásban tartott papagájok igényeiről.
Szerző: Petra Deimer-Schütte Kiadó: Tessloff és Babilon Kft.   év:2006 Bolti ára: 2.370,- Ft
 
A papagájok tartása és tenyésztése A papagáj elhelyezése; A beszoktatás és a betanítása; A papagájok etetése; A papagájok tenyésztése; A kotlás és a fészkelési zavarai; A fiókák mesterséges felnevelése; A papagájok egészségvédelme
Szerző: Romhányi Attila Kiadó: Natura   Budapest,  év:1987 ésCiceró Könyvstúdió  év:2000, 2004 és 2006 Bolti ára: 1.590,- Ft
  Papagájkedvelők kézikönyve A papagájok többsége igen szociális életet él, kisebb-nagyobb kolóniákban érzi jól magát. Az emberek környezetében élő papagájok rendkívüli módon kötődnek gazdájukhoz, velük igazi bensőséges kapcsolatot alakítanak ki. Értelmi képességeik, kedvességük, hangutánzó képességük miatt váltak a legnépszerűbb díszmadarainkká. Ezért a tulajdonságokért sajnos az ember sok fajt sodort a végveszélybe, néhányat pedig már megmenteni sem lehetett a kipusztulástól, olyan nagy számban fogták, lőtték, csempészték őket, s teszik ezt sokhelyütt még ma is. Erről a nagyszerű és érdekes madárcsoportról írt részletes, és az eddig magyar nyelven megjelenteknél gazdagabb könyvet Dr. Romhányi Attila, aki „civilben” belgyógyász szakorvos. A könyv első részében sok érdekességgel fűszerezett általános tudnivalók olvashatók a papagájokról. Igen gazdag és gyakorlatias az állategészségügyet tárgyaló fejezet. A legnagyobb részt a könyvben azonban a 338 faj, és számos alfaj és mutáció ismertetése, tartási és tenyésztési tudnivalóinak leírása foglalja el. A könyv 150 színes saját fotóival illusztrált, igényesen kivitelezett munka.  
Szerző: Dr. Romhányi Attila   Kiadó:  SUNB:GAZDA Kistermelői Lap-és Könyvkiadó Kft.  év:2003   Bolti ár: 4.760,- Ft  
Papagájok Általános tudnivalók, jellemző vonásaik, rendszertani besorolásuk.  Természetes előfordulási helyük.  Papagájok vásárlása, tartása és elhelyezése. Etetésük, tenyésztésük.  A fiókák mesterséges nevelése  A papagájok egészségvédelme a betegségek és kezelésük A Kékfülű lóritól kezdve a Sárgaköpenyes lóriig a Fecskepapagáj, Nimfapapagájtól a Szenegáli papagájig szinte minden papagájfaj megtalálható ebben a könyvben.
Szerző: Dr.Romhányi Attila Kiadás: Natura. Budapest  év: 1987 Bolti ár:1.495,- Ft
100 jó kérdés a papagájokról Káprázatos színekben tündöklő, beszélő madárcsodákról: a papagájok tarka világáról, szokásaikról, népszerű és különleges fajaikról tesz fel száz valóban jó kérdést és ad rá száz ugyan csak jó – érdekes és szakszerű választ a szerző. A fajok széles skálája vonul fel a kötetben Amerikától Afrikáig, Ázsiától Ausztráliáig – az Amazonas papagájoktól a kakadukig, a törpepepagájoktól a lórikig, a jákótól a nagy fügepapagájig. Megtudhatjuk melyik a legkisebb és melyik a legnagyobb papagáj, miért rikácsolnak, honnan tudjuk, fiú-e vagy lány, vegyünk e importmadarat, hogyan tanítsuk meg beszélni.
Szerző: Kovács Zsolt Kiadó: Sensus  év: 2001 Bolti ára: 1.490,- Ft
A hullámos papagáj( Wellensittiche )A hullámos papagájt megfelelően gondozásához ad szakszerű segítséget ez a könyv.  A környezet kialakításától kezdve az etetés, itatáson át a változatos foglalkozásig.
Szerző: Immanuel Birmelin Kiadór: Cser Bolti ár: 1.498,-Ft
  A hullámos papagáj tartása és gondozása A hullámos papagáj kedves, bohókás és társaságkedvelő kis termetű papagáj. Ez a könyv segítséget nyújt a kezdő felnőtteknek és gyermekeknek is, hogy könnyedén tarthassák e kis kedvenceinket.
Szerző: Bernard Gössle Kiadór: Holló és Társa Kft  év:1998  Bolti ár: 1.290,- Ft
A hullámos papagáj A hullámos papagáj elhelyezéséről, gondozásáról, etetéséről, beszédre tanításáról, a betegségek felismeréséről, gyógyításáról tudhatunk meg hasznos információkat e könyvecskéből.  Külön érdekesség a könyv utolsó része, melyből az olvasók megtanulhatják a hullámos papagáj tenyésztés  fortélyait. Szeretnénk, hogy e könyvecske tovább növelné a bohókás, vidám gazdájának sok örömet szerző hullámos papagájt tartók táborát.
Szerző(k): Kovács Antal és Traub Péter Kiadó: Natura Budapest  év: 1983 és 1993 Ár:600,- Ft
Papagáj-ábécé A könyv a hobby-állattartók számára ad hasznos tanácsokat a hullámos papagájról. Olvasható az elhelyezés, a gondozás, a betegségek, az életmód és a beszédtanítás problémái. Külön fejezet foglalkozik a tenyésztés, szaporítás kérdéseivel is.
Szerző: Bíró Sándor Ár: 498,-Ft
A hullámos papagáj A százötven éve felfedezett hullámos papagáj milliók szívét hódította meg, és ma is a leghamarabb beszerezhető papagájfajok egyike. Lakásban a legkönnyebben  tartható kistermetű papagáj.  Az ismert és közkedvelt madár beszerzéséhez és tartásához nyújt segítséget a könyv. Minden hullámos papagáj kedvelő számára hasznos tanácsadó könyv.
Szerző: Georg A. Radtke Bolti ár: 1.180,-Ft
Hullámos papagáj Hullámos papagájok gondozásával foglalkozó könyv. A könyvet 80db színes fotó illusztrálja  Ezt a könyvet egy hullámospapagáj-rajongó ajánlja e kis madarak barátainak figyelmébe. A madarak tartása és tenyésztése terén több mint negyven év alatt összegyűjtött ismereteimet örömmel adom tovább önöknek, és könyvemben mindazokhoz fordulok, akik otthonukban egy vagy több hullámos papagájt szándékoznak tartani, és esetleg felmerül bennük a tenyésztés gondolata is.
Szerző:Athenaeum és Piet Onderdelinden Kiadó: Athenaeum 2000 Könyvkiadó Kft. És Kisállat kalauz Bolti ár:1.290,- Ft
A nimfapapagáj, tartás, táplálás, gondozás Megtudhatod, hogyan tudod kiválasztani a legmegfelelőbb példányokat, hogyan kell őket táplálnod és gondoznod, hogyan ismerheted meg őket közelebbről. A szerző, Kurt Kolar, zoológus és magatartáskutató, a Schönbrunni állatkert egykori igazgatóhelyettese mutatja be a kedves kis ausztráliai madarat. Szerző: Kurt Kolar Kiadó: Elektra Kiadóház   év: 2006 Bolti ára: 1.390 Ft
Díszmadarak a lakásban
Pontos eligazítást ad a madarak tartásához és tenyésztéséhez. 123 egzotikus díszmadár leírását közli, amelyek közül nagyon soknak a képe is szerepel a könyv színes mellékletében. Bemutatja a madáreleségeket, a kiegészítő táplálékokat, a különböző kalickákat, etetőket, itatókat és a madarak tartásához szükséges egyéb eszközöket.
Szerző: Siroki Zoltán Szerző: Siroki Zoltán Kiadó: Natura; Budapest,  év:1976 és a Mezőgazda Kiadó év: 2005 Bolti ára: 2.200,-Ft
Díszmadarak a lakásban
Siroki Zoltán könyve pontos leírást ad a madarak tartásához és tenyésztéséhez. 123 egzotikus díszmadár leírását közli, amelyek közül nagyon soknak a képe is szerepel a könyv színes mellékletében. Bemutatja a madáreleségeket, a kiegészítő táplálékokat, a különböző kalickákat, etetőket, itatókat és egyéb, a madarak tartásához szükséges eszközöket. Szerző: Siroki Zoltán Kiadó: NaturaBudapest; év:1976 és 2005 Bolti ár: 2.200,- Ft
Díszmadarak a lakásban  A könyv pontos eligazítást ad a madarak tartásához és tenyésztéséhez. 123 egzotikus díszmadár leírását közli, amelyek közül nagyon soknak a képe is szerepel a könyv színes mellékletében
Szerző: Siroki Zoltán  Kiadási év:2003 Bolti ár:1.480.- Ft Ft
A színkanári tartása és tenyésztése A kanári, ellentétben a papagájfélékkel és az általánosan elterjedt egzótákkal, nem odúkban, hanem nyitott csészében fészkel, ezért előttünk zajlik a madárcsalád élete. A madarakat kedvelő városi gyerekek ( szüleik?) számára nehezen tudok elképzelni nagyobb élményt, mint mikor folyamatosan figyelhetik a madarak életének legintimebb mozzanatait a párválasztástól egészen a fiókák kirepüléséig. Írja a könyv írója a könyve hátlapján. A könyvben olvashatunk a kanári tartás, etetés és tenyésztésétől kezdve a betegségekig mindenről. Szerző:Tóth Sándor Kiadó:Investelem Kft. Nyíregyháza, év: 2002  
Kalitkába zárt ékszer. Kanári – hullámos papagáj
Szerző(k): Kordován Mihály és Rovó Ferenc
Kiadás éve: Budapest, 1985 Antikváriumi ár: 800,- Ft
 A kanári – Gondozás – Táplálkozás – Viselkedés A kanárimadarakat már a Kanári-szigetek spanyol meghódítása, tehát a XV. század óta háziállatként tartják. Ez annyit is jelent, hogy a kanárik ez idő alatt  alkalmazkodtak az emberrel való együttéléshez. Ebben a kis könyvecskében segítséget és tanácsokat találhat a kanári tartásról, táplálásukról és betegségeikről. A fióka nevelésről.
Szerző: Markus Hübl Kiadó: Elektra Kiadóház  év:2003 Bolti ára: 940,- Ft  
 Díszmadarak A díszmadarak tartásáról, tenyésztéséről készült könyv, gazdag irodalmi ismereteken, és jelentős saját tapasztalaton nyugvó írás. A kezdők megszerezhetik belőle az összes fontos tudnivalót a madarak vásárlásáról, elhelyezéséről etetéséről, viselkedéséről, szaporításáról, a gyakorlott madarászok pedig biztosan szívesen olvassák az egyes fajokon belül a színmutációk ismertetését, valamint a saját tapasztalatok személyes hangú leírását.

Szerző: Varga Sándor Bolti ár: 4.200,- Ft.
Zebrapinty Útmutató a madár tartásához és elhelyezéséhez.
Szerző: Hans Klören Bolti ár: 1.290,- Ft
Díszpintyek E könyvecske tanácsokat ad a megfelelő elhelyezésben. Fajok ismertetése, gondozás, itatás, etetés és a betegségek megfelelő kezelésében
Szerző: Birgit Gollmann
Kiadó: Elektra Bolti ár: 940,-Ft  
 Szövőpintyek, díszpintyek A hullámos papagájokon és a kanárikon kívül a díszmadarak közül a szövőpintyek a legnépszerűbb lakásban tartott madarak. A fajok többsége viszonylag könnyen tartható, sőt tenyészthető, a forma – és színváltozatok  száma nagy.
A szerző hasznos tanácsokat ad a madarak beszerzéséhez, tartásához és tenyésztéséhez. Ez az első magyar nyelvű szakkönyv, amelyben az összes ma ismert pintyfaj leírása megtalálható. A 12 oldalnyi színes fényképmelléklet bemutatja a leggyakoribb szövőpinty fajokat.
Szerző: Vargha Béla Kiadó: Natura   év:1984 Bolti ár: 900,- Ft
   Éneklőkedvenceink  Elsősorban azokról a madarakról szól ez a könyv, amelyeket énekükért tartanak a madarászok. Többségük rovarevő, ezért táplálásuk különleges figyelmet és szakértelmet kíván. Megtalálható benne a madarak rovartáplálékának begyűjtése és tenyésztése, valamint útmutatást nyújt, ahhoz is, miként taníthatjuk még varázslatosabb dallamokra madarunkat. A szerző a leggyakrabban tartott pintyek és kanárik mellett igazi ritkaságokat is bemutat. A népszerű szerző olvasmányos, mesélő stílusban mondja el a tudnivalókat, melyeket saját tapasztalataival fűszerez. Sok hasznos tanácsot ad a tartás valamennyi területére vonatkozóan
Szerző: Schmidt Egon kiadás éve: 1999 Bolti ár: 2.180,- Ft