Telefon

06/70/422-6842

Elnök: Pintér Csaba

dozebau@gmail.com

Telephely : 6758 Röszke II. körzet tanya 114.

Jogelődünk – a TIT Szeged Díszmadártenyésztők szakosztálya 1972-ben jött létre. Akkori alapítói közül már kevesen lehetnek velünk. 2003-ban a TIT megszünteti a keretein belül tovább működni a szakosztályt.
Ezért olyan döntés született, hogy azok a tenyésztők, akik továbbra is az egyesület keretein belül kívántak tenyészteni, azoknak biztosítani kellett az egyesület működését. Ezért új egyesületet kellett alapítani. Különböző fórumokon beszéltek a madarászok az alapszabály alapjairól. 2003 júniusában a TIT szakosztály egyesületté alakult. Az alakuló közgyűlésen, lettek demokratikus úton megválasztva az elnökségi tagok. Ekkor lett felkérve elnöknek Dudás János. Az Egyesület neve is ekkor lett meghatározva. Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők H-21-es Egyesülete . 2008-ban a bíróság jóváhagyta a szervezet rövidített nevét. DDTE H-21
Az egyesület működése elsősorban a minden év augusztusában megrendezett Szeged Nemzetközi Díszmadár-kiállítással kapcsolatos szervezési munkákról, és baráti összejövetelekről, szakmai beszélgetésekről szól.
Az egyesület tagságát elsősorban Csongrád megyei madarászok alkotják, de vannak köztünk a környező megyékben, és az ország dunántúli részén, sőt külföldön élő tenyésztők is.
Az egyesületen belül Ifjúsági szakcsoport alakult, ahol a fiatal tenyésztők (akik elsősorban tenyésztő tagjaink gyermekei, de tagjaink között vannak olyan fiatalok is, akiknek szüleik nem madarászok, de gyermekeiket támogatják e gyönyörű hobbiban) is bemutathatják, tenyésztett madaraikat. Számukra is biztosítjuk a bemutatkozást (ami a Szeged Nemzetközi Díszmadár-kiállítás keretén belül zajlik) kiállítás mellett, az érdeklődők számára madárismertető előadásokat is szervezünk. Sajnálatunkra, erre kevés az igény.
A fiatalokat igyekszünk bevonni a természetvédelemmel kapcsolatos megmozdulásainkba, mint például oduk kihelyezése fás területeken, vagy a vadmadarak téli etetése.
Az első és azóta alakult egyesületünk sok kimagaslóan szép, látványos kialításokat tudhat maga mögött. A egyesület életébe minél több fiatalt próbálunk bevonni, amit sikerként élünk meg. Szeretettel várunk tagjaink közé minden madarászattal rokonszenvező érdeklődőt. Tenyésztőink szívesen adnak tanácsot, felvilágosítást a weblapunkon található telefonszámokon.

Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők H21 Egyesület Szeged

Email címe: h21szeged@gmail.com

Délterületi Díszmadártenyésztők és Természetvédők H-21 Egyesület Szeged